Het BANFF Mountain film festival 2018

Afgelopen weekend ben ik bij het BANFF Mountain Film Festival geweest. Dit is een film festival vernoemd naar het Banff dorpje in Canada. Op dit festival worden de beste outdoor gerelateerde films getoond.

Ik ben op zondag 8 april bij de show in Den Haag geweest. Deze show was in de Lourdeskerk wat een prachtige ambiance gaf. Deze kerk gaf de prachtige natuurlijke beelden nog meer kracht. Het BANFF Mountain Film Festival heeft in 2018 acht films geselecteerd om te laten zien. Dit jaar waren er films te zien over mountainbiken, skiën, highlinen, schaatsen, natuurbehoud, vliegen en klimmen.

De beste film vond ik The Frozen road. Deze film gaat over Ben Page, hij besluit op zijn 24e zijn leven om te gooien. Vanuit Londen zegt hij zijn werk op en gaat hij met een fiets de wereld over fietsen. Het gave van dit verhaal vind ik de mentale strijd die hij met zichzelf aangaat. Hij fiets tijdens de film door Yukon gebied waarbij hij fietst door temperaturen van -30° C. Omdat hij een groot deel van de trip alleen is krijgt hij het op sommige momenten erg zwaar. Toch zet deze bikkel door en dat vind ik super gaaf om te zien! De diepere boodschap in deze film vond ik erg gaaf.

BANFF Film tour

Over het algemeen waren er weer hele gave films te zien in de BANFF editie van 2018. Ook als minder outdoor fan is het een aanrader. De prachtige beelden van de natuur zijn erg gaaf om te zien! Wat altijd leuk is aan deze Film Festivals is dat je in de pauze kans maakt om leuke spullen te winnen. Zoals ijs klimmen bij de Bever en bijvoorbeeld deze keer een jas van Vaude. Zelf vond ik dit jaar weer een geslaagde editie met veel inspirerende momenten!

Lijkt het jou ook leuk om naar het BANFF Mountain Film Festival te gaan? Volgend jaar zal deze er weer zijn. Zorg dan dat je kaartjes hebt want het is een echte aanrader! Ben jij geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Benieuwd naar andere avonturen? Lees ze snel hier:

~Klimmen in de rust van het prachtige Zweden!

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

6 thoughts on “Het BANFF Mountain film festival 2018

  1. hahaha, ik zie geen diepte, heb hoogtevrees en een waardeloze conditie…Oudooren is zeg maar niet mijn ding. Maar mijn dochter doet het vol overgave! Dus ik begrijp de fun ervan wel

  2. Klinkt heel gaaf, alleen het is niet voor mij. Ik houd zeker van de natuur, maar dan op een rustige manier. Het gevaar opzoeken is niet zo mijn ding 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge