Bivakkeren: Zou jij buiten durven slapen zonder tent?

De discussie van deze week gaat over het bivakkeren. Zou jij buiten durven slapen zonder een tent?

Bivakkeren is het overnachten in de natuur waarbij je overnacht zonder een tent te gebruiken. Omdat je inde natuur verblijft, kun van natuurlijke materialen een plek bouwen om te overnachten. Ook kan je met een tarp/zeil een plek creëren waar je droog kunt slapen. Verder kan je nog gebruik maken van natuurlijke droge en warme plekken. Een grot is hiervan een voorbeeld. Daarnaast is het natuurlijk super gaaf om zelf een slaapplek te zoeken.

In Nederland is het verboden om buiten te slapen waar jij wilt dus dat is niet aan te raden. Natuurlijk zou je wel  kunnen paalkamperen, lees daar hier meer over. Maar in andere landen is wildkamperen wel toegestaan.

Zou jij weten hoe je moet slapen buiten zonder tent? Zou jij het durven? Laat het weten in de reacties! Vergeet daarnaast niet de onderstaande poll in te vullen!

Bivakkeren: Zou jij in het bos durven slapen zonder tent?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

29 thoughts on “Bivakkeren: Zou jij buiten durven slapen zonder tent?

  1. Helaas laat mijn rug het niet meer zo om zo ‘basic’ te kamperen, maar ik zou het zeker wel gedaan hebben mocht het nog lukken! Sounds awesome!

  2. Ik zou dat best weleens willen proberen, maar inderdaad, daarvoor moet ik wel goed weten wat ik allemaal kan doen en gebruiken. Maar als ik die kennis heb, waarom niet! 🙂

    1. Met tent in het bos slapen is ook al een gave uitdaging. En het is zeker afhankelijk in welk bos. Heb wel eens in een heel dicht bos geslapen. Dan is het wel echt heeeel donker ‘s nachts.

  3. Ik vind kamperen verschrikkelijk en haat het echt! Heb het vroeger op kampen gedaan en ik was altijd blij wanneer die kampen voorbij waren. In een bos zou ik ook niet gaan, heb teveel horrorfilms gekeken daarvoor, haha!

  4. Ik heb heel veel bivaktochten gelopen in België in December en Februari en dan sliepen we buiten op een matje. Dus een dikke ja van mij 🙂

  5. Alleen zou ik echt geen oog dicht doen en me totaal geen raad weten bij elk geluidje dat ik hoor. Maar met iemand die er wel ervaring in heeft, lijkt het mij wel een prachtig avontuur.

  6. Uhm, ik voel mij een beetje een watje als ik dit zo lees, maar het is echt he-le-maal niets voor mij. Ik heb een hekel aan kamperen (dus laat staan wat je nu schrijft), maar ik ben bang dat ik er uiteindelijk wel aan moet geloven. Het schijnt heel leuk te zijn voor kinderen. Ieder zijn ding, toch? Wel tof dat je er zo enthousiast over bent en dat ook over weet te brengen op je lezers.
    Rory onlangs geplaatst…Hot Yoga, is het wat of is het niets? En waarom? + winactie dagpasMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge