Geweldige Slaapmat – Thermarest Neo Air All Season

In dit artikel deel ik mijn mening over een slaapmat. Op avontuur misschien wel het belangrijkste voor een goede nachtrust.

Hierbij mijn mening over de Thermarest Neo Air All Season slaapmat. Deze slaapmat is 6,3 cm dik. Voor een slaapmat die zeer klein op te rollen is (28 cm x 12 cm) is dit erg dik. Dit resulteert in een hoge mate van comfort. Dit waardeer ik persoonlijk erg. Zelf ben ik een slechte slaper. Ik heb jaren geslapen op een matje van 1,8 cm dik. Als er dan een steentje onder mijn matje lag had ik hier last van tijdens het slapen. Nu met dit dikkere matje voel je hier niks van.

Wel is het zo dat deze slaapmat maar 183 cm lang is. Voor mij persoonlijk maakt dat niets uit omdat ik zelf precies 183 cm ben. Het is dus wel een nadeel als je langer bent dan 183 cm. Maar dit is over het algemeen wel een nadeel omdat veel compact op te rollen matjes vaak niet langer dan 183 cm zijn. Verder is het meenemen van de pomp met een backpack niet handig omdat ruimte kostbaar is. Deze mat blaast zichzelf niet op dus moet je hem volledig met de mond opblazen. Hoewel dit redelijk snel gaat is het niet erg prettig.

Tussen het serieuze review gedeelte door even een funny fact. Toen ik dit matje gekocht hebt sliep ik de eerste nacht niet in mijn bed op mijn kamer maar op de grond naast mijn bed. Uiteraard op mijn slaapmat de Thermarest Neo Air All Season.

Tijdens een avontuur slaap je op veel verschillende plekken. Ook heb je te maken met verschillende temperatuuromstandigheden. Dit matje heeft een isolatie waarde van 4,9, wat voor een slaapmatje erg hoog is. Dit komt door de top materialen die Thermarest gebruikt voor zijn matjes. Dit zorgt ervoor dat jij met dit matje geen koude nacht krijgt, mits je een goede slaapzak gebruikt.

Waar kun je deze slaapmat kopen?

Als laatste de prijs van dit matje. Wie comfortabel wilt slapen tijdens zijn avonturen moet hier ook wat centen voor neerleggen. Een matje als deze is bij Bol.com bijvoorbeeld € 184,90. Dit is prijzig voor een matje. Zelf heb ik het matje gekocht op de NKBV bergsportdag voor maar € 110,00 euro.

 

Comfort
Opberg grootte
Lengte
Opblaasgemak
Prijs

Wat vind jij van de Thermarest Neo Air All season? Zou jij deze slaapmat ook willen?

Meer materialen?

~ Waterdichte jas

~ Betaalbare backpack

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

2 thoughts on “Geweldige Slaapmat – Thermarest Neo Air All Season

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge