Kajakken: Kan jij eskimoteren?

Kan jij bij het kajakken eskimoteren? Ja of nee? Heb je geen idee wat het is. Lees dan verder!

Eskimoteren is het terug draaien tijdens het kajakken mocht je onderste boven terecht zijn gekomen. Bij het kajakken kan het zijn dat jij ondersteboven terecht bent gekomen. Als jij een goed spatzeil hebt blijf je dan ook gewoon zitten. Ook blijft het dan droog. En zou jij kunnen eskimoteren kom je dus weer rechtop het water uit.

Een spatzeil is het zeil wat om jou middel zit. Het andere eind zit om jou boot zodat er geen water in jou boot komt. Dit spatzeil zorgt dus ook dat jij blijft zitten als je in het water terecht komt.

De eskimorol kan met verschillende technieken worden uitgevoerd. De verschillen zitten in de beweging die door de peddel word gemaakt. Of door de hand mocht de peddel kwijt zijn.

Ik zelf kan niet eskimoteren. Overigens heb ik het ook nog nooit geprobeerd. De keren dat ik tot nu toe ben omgegaan heb ik mijn spatzeil los getrokken en ben ik gaan zwemmen. Dit is intensief en lastig omdat je de boot weer moet legen en je moet zwemmen. Dit is de reden dat goede kajakkers eskimoteren!

Ik zelf zou het graag nog een keer willen leren! Wil jij het ook leren? Of kan je het al? Laat het weten in de reacties en stem uiteraard even op de poll!

Kajakken: Kan jij eskimoteren?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Check ook de discussie van vorige week:

~ Wintersport: Houd jij van wintersport of niet?

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

1 thought on “Kajakken: Kan jij eskimoteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge