Kajakken op de Noordzee!

Het is alweer enige tijd geleden dat ik ben gaan kajak varen op zee. Lees hier over mijn avontuur waarbij ik ging kajakken op zee. Iets wat ik toen erg spannend vond!

Met deze tak van buitensport heb ik nog niet veel ervaring. De keer dat ik ging kajakken op de Noordzee was voor mij de eerste keer dat ik dit überhaupt ging doen! Ik zelf ben niet een top zwemmer en vond dit idee dus best wel spannend. Gelukkig was het kajakken in een sit-on-top kajak. Dit is een kajak waarbij je er bovenop zit. Er zit dus geen spatzeil tussen jou en de boot. Een spatzeil zorgt ervoor dat je boot niet vol loopt als je omvalt. Sommige kajakkers kunnen ook eskimoteren. Wil je weten wat dit is, lees dan dit artikel.

Ik was er zelf blij mee dat we in de wilde zee niet vastzaten aan onze boot. Het paddelen door de golven was intens zwaar. Hierbij viel ik enkele keren om. Doordat we geen spatzeil hadden hoefde je niet naar de kant om opnieuw te beginnen, maar kon je gewoon je kajak omkiepen en hier weer op klimmen. Deze sit-on-top is ideaal voor het beginnen met kajakken!

Kajakken op zee - Tom Outdoor

Het spannende van het kajakken vond ik de golven die op je af komen. Het paddelen hier door heen was erg pittig. Als je laag op je boot zit lijken de golven ook super hoog. Zelf ga ik graag uitdagingen aan maar van te voren vond ik dit toch wel erg spannend. Toch ben ik gegaan en hier was ik achteraf super blij mee! Al vond ik het nog steeds wel spannend om te doen. Het leuke vond ik het afvaren richting het strand waarbij je erg hard ging! Als laatste vond ik het lastig om vanuit de heupen je evenwicht te bewaren. Dit is iets wat je erg veel moet oefenen denk ik. Maar toch wil ik wel graag mijzelf uitdagen op het gebied van kajakken en hier nog meer mee oefenen.

Heb jij wel eens in een kajak gevaren? Was dit op zee? Of lijkt het jou vet om eens te doen? Laat het ons weten in de reacties!!

Benieuwd naar andere avonturen? Lees het hier:

~Wintersport in het niet ontdekte Lélex in Frankrijk

~Mountainbiken – Het parcours van Vlaardingen

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

16 thoughts on “Kajakken op de Noordzee!

  1. Ik heb wel vaker gekajakt (he, dat is een gek woord zo 😀 ) maar nog nooit op de noordzee. En dat terwijl ik er nog geen vijf minuutjes vandaan woon. Misschien moet ik dat toch eens gaan doen.

    1. Er zit natuurlijk wel verschil in de grote van de golven afhankelijk van het moment waarop je gaat! Maar ik snap het best! De golven waren best indrukwekkend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge