Klimmen in de rust van het prachtige Zweden

Met het paasweekend was ik in Zweden. Hier ben ik wezen klimmen in de rosten met een vriend die nog nooit geklommen had in de natuur. Ik heb hem geleerd hoe hij moest zekeren. Lees hier hoe dit afliep!

Het klimgebied waar we hebben geklommen bevindt zich net buiten het dorpje Norsesund. Voorheen was er een parkeerplaats op een steenworp afstand van het klimgebied maar hier staan nu grote blokken dat je er niet meer kan parkeren. Ik denk wel dat je nog steeds je auto langs de weg kan zetten wil je hier naartoe omdat dit een rustige weg is.

Het voordeel van dit klimgebied vind ik dat je om kan lopen naar boven. Hier staan een aantal grote bomen niet te dicht bij de rand. Zo kan je vanaf boven abseilen en ombouwen tot toprope situatie. Een toprope situatie is een situatie waarbij het touw via boven loopt zoals in veel klimhallen vaak zo is. Uiteraard is dit niet iets wat veel gedaan wordt maar vanuit mijn opleiding heb ik dit geleerd. Op deze manier kon ik samen met een vriend toch nog redelijk laagdrempelig in de natuur klimmen.

Het klimmen

Nadat ik omgebouwd had is hij eerst gaan klimmen. Dit vond hij een fantastische ervaring om op 6 meter hoog te staan in de wilde natuur. Vervolgens zijn we gewisseld van functie en is hij gaan oefenen met zekeren. Na enkele keren droog oefenen ging ik naar boven. Het klimmen zelf vond ik niet zo spannend. Deze hoogte is voor mij niks nieuws maar het gezekerd worden is wel wat extra spannend! Hij deed het fantastisch, zoals ik wel had verwacht.

Klimmen, in de prachtige natuur van Zweden - Tom Outdoor
Kijk goed om ons te vinden!

Later zijn we nog allebei naar boven geklommen waarbij ik een standplaats had gebouwd en vanaf boven zekerde. Een standplaats bouwen is het maken van een back-up punt mocht er een punt uit de muur breken. Dit is voor de veiligheid erg belangrijk zodat, mocht er iets kapot gaan, nog steeds niks aan de hand is. Toen we allebei boven zaten hebben we genoten van het uitzicht en rust van de mooie natuur. Verder zijn we gaan videobellen met een vriend van ons via WhatsApp. Wat best bijzonder is midden in de natuur op een rots.

Eenmaal beneden bleek dat alles super goed was gegaan. Allebei hebben wij nieuwe dingen gedaan en een gave dag ervaren. Wij waren de enige in het klimgebied wat zorgde voor een heerlijke rustige dag.

Zou jij ook wel eens willen klimmen in Zweden? Of lijkt het jou niks om te klimmen in de natuur? Laat het ons weten in de reactie!

Benieuwd naar andere avonturen? Lees ze snel hier:

~ Kajakken op de Noordzee!

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

9 thoughts on “Klimmen in de rust van het prachtige Zweden

  1. Hoi tom,
    Ik wil met mn maat duke ook iets doen van een klimcursus of iets dergelijks. Heb jij tips van hoe en waar je zoiets het beste kan doen?

  2. Ik ben geen klimmer. Vond het als kind heel leuk en klom ook overal in en op, maar tegenwoordig niet meer. Ik vind het wel heerlijk om in de natuur te zijn, dus dan liever een mooie wandeling maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge