Mammut Trift GTX 3L Parka Men – Regenjas

In dit artikel geef ik mijn mening over mijn regenjas, de Mammut Trift GTX 3L Parka Men. Allereerst wil ik wat duidelijk maken over het woord regenjas. Ik noem het liever een waterdichte jas omdat een regenjas mij doet denken aan een plastic ding.

De waterdichte jas die ik ga reviewen is de Mammut Trift GTX 3L Parka Men, deze heb ik zelf in de marine uitvoering. Deze Mammut jas heeft een 3-laags GORE-TEX® membraan. Dit betekent een waterdichtheid van 28K terwijl veel waterdichte jassen tussen de 5K en 10K zitten. Dit 3-laags GORE-TEX® membraan zorgt ook voor een goede afvoer van je lichaamswarmte. Verder is de jas voorzien van waterdichte risten waardoor jij je waardevolle spullen prima in je zak kan bewaren. Ook zit er in de mouw een zakje voor je skipas. Met de sneeuwrand die dicht te klikken is, is deze jas uiterst geschikt voor een wintersport vakantie.

avonturen

Zelf heb ik deze jas al enkele jaren, hier ben ik erg blij mee. Hij gaat mee op al mijn avonturen de wildernis in, maar ook gebruik ik hem in het werkveld als ik een dag buiten werk. Omdat deze jas voorzien is van dubbele ritsen aan zowel de voorkant als onder de oksels kan je je oksels lekker laten tochten zoveel jij wilt. Dit is fijn omdat het soms hard kan regenen op een warme dag. Als je dan intensief aan het werk bent of aan het ravotten is het fijn als je het niet te warm krijgt.

Een jas die je vaak buiten gebruikt wordt vies. Deze heeft onderhoud nodig en zeker met een 3-laags GORE-TEX® membraan. Ik gebruik daarvoor Ganger’s 2 in 1 wash. Hiermee was je jouw waterdichte jas en beschadigt de waterdichtheid niet. Kijk goed op het label van jou jas hoe deze gewassen kan worden.

Het laatste waar ik mijn mening over geef is de prijs. De prijs van deze jas is erg hoog. De winkelprijs van deze jas was enkele jaren geleden € 600,- maar via mijn toenmalige stage kon ik hem krijgen voor € 360. Hier was ik uiteraard erg blij mee. Onlangs de hoge prijs adviseer ik om te investeren in een goede waterdichte jas. Deze kwaliteit jassen gaan heel lang mee en zelf ben ik er erg blij mee. Je kan beter 1 goede waterdichte jas kopen in 10 jaar dan 10 keer een slechte want met de goede jas blijf je droger.

Waterdichtheid
Gebruiksgemak
Flexibiliteit
Kwaliteit
Prijs

Wat vind jij van de Mammut Trift GTX 3L Parka Men? Zou jij deze jas ook willen?

Meer materialen?

~ Geweldige slaapmat

~ Betaalbare backpack

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

1 thought on “Mammut Trift GTX 3L Parka Men – Regenjas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge