Mountainbiken – Het Parcours in Vlaardingen

In dit artikel lees je over mijn avontuur waarbij ik ben gaan mountainbiken in Vlaardingen. Lees over mijn avontuur op het parcours in de Broekpolder van Vlaardingen. Verder lees je wat ik van het parcours vind, over het hoogteverschil en hoe technisch ik het parcours vind.

Mountainbiken vind ik een leuke sport maar ik doe het erg weinig. Het mountainbiken zelf vind ik erg leuk maar het schoonmaken van de fiets vind ik erg vervelend. Toch ben ik zondag 18 maart een rondje gaan mountainbiken ondanks dat het op dit moment nog vroor en hard waaide.

Eenmaal aangekomen op het parcours ben ik gaan fietsen! In het bos merkte je vrij weinig van de harde wind. Ook was de kou geen probleem omdat je het door het fietsen zo warm kreeg dat je hier geen moment last van had. Het parcours was erg nat en modderig, hierdoor was ik erg vies aan het eind. De zon erbij was fantastisch en maakte het een mooie fietsdag.

Mountainbiken Vlaardingen Broekpolder - Tom Outdoor

Dan nu mijn mening over het parcours. Ik ben al meerdere keren op het parcours geweest en ik vind dat het parcours goed onderhouden is. Een aantal keer was het parcours in een wat mindere staat maar dan wordt er snel gehandeld als je feedback geeft! Het parcours is op sommige plekken erg technisch maar op andere stukken weer veel minder. Het hoogteverschil vind ik niet erg groot, er zijn niet veel stukken waar het veel moeite kost om de heuvel op te komen.

Als laatste vind ik het parcours in een erg mooi stuk natuur liggen! Je fietst tussen veel verschillende boomsoorten, er zijn open stukken maar ook hele beboste stukken. Er lopen Schotse Hooglanders in het gebied wat ook vet is om te zien. Het is trouwens minder fijn om na een scherpe bocht ineens oog en oog met deze kolossale dieren te staan. Dit heb ik ooit gehad, toen viel ik bijna van mijn fiets van de schrik. Kortom een prachtig stuk natuur om in te fietsen!

Wat vinden jullie van mountainbiken? Ben jij wel eens wezen fietsen op het parcours in Vlaardingen? Wat vind jij van dit parcours? Of wil je hier gaan fietsen? Laat het ons weten in de reacties!

Benieuwd naar andere avonturen? Lees het hier:

~Wintersport in het niet ontdekte Lélex in Frankrijk

~Snorkelen in de golf van Mexico

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

24 thoughts on “Mountainbiken – Het Parcours in Vlaardingen

  1. Ik heb daar weinig mee. Maar ik snap sowieso niet zo goed wat er leuk is aan fietsen. Ik vind het vooral een manier om van A naar B te komen, en dan nog niet al te snel ook. Mountainbiken lijkt me een ruige sport!
    Nicole Orriëns onlangs geplaatst…EasyCollage: reviewMy Profile

  2. Mijn man is fervent mtb’er. Hij gaat graag naar de Posbank (op de Veluwe) en naar de duinen in Schoorl. Hij houdt (net als jij gok ik) van een beetje uitdaging in hoogtes.

  3. Het schoonmaken van de fiets, vreselijk he! Ik heb deze winter ook veel cyclocross wedstrijden gereden. Dus 30 minuten fiets voorbereiden, 40 minuten wedstrijd en dan een uur poetsen 🙂 Mtb je ook wel eens op de Utrechtse Heuvelrug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge