Parachute springen op Texel (Gastblog)

Zoals je weet is Tom gek op alle avonturen die er maar zijn, maar ik (zijn zusje) ben ook gek op de meeste avonturen. Daarom ga ik vandaag over een avontuur vertellen wat ik een aantal jaar geleden heb gedaan, namelijk parachute springen uit een vliegtuig. Het begon als een wild idee maar een dag later zat ik op het Paracentrum van Texel.

Laten we bij het begin beginnen, ik was in mijn eentje een midweek kamperen op Texel. Ik had een aantal dagen vrij van mijn studie en mijn werk en wilde graag naar Texel. Er was helaas niemand die ook vrij was en dus besloot ik gewoon alleen te gaan. Met de trein ging ik naar Den Helder en op Texel huurde ik een fiets die mij de hele week overal heeft gebracht. Natuurlijk wist ik dat je op Texel kon parachute springen en toen ik bij de receptie van de camping een reclame zag, begon er wat te kriebelen.

Parachute springen

Voor ik het wist stond ik een dag later met mijn fietsje bij het Paracentrum Texel om een sprong te wagen. Het duurde een uur voordat ik aan de buurt was maar het was heerlijk weer dus ik ben in het gras gaan zitten en heb gekeken naar de andere mensen die voor mij aan de beurt waren. Ik vond het erg leuk om alle mensen super enthousiast te zien terug komen en helemaal omdat ik wist dat ik bijna aan de beurt was. Toen ik eenmaal geroepen werd, begon het aankleden. Bij Parachute springen is het belangrijk dat je goed beschermt ben en daarom moet je een grote overal aan. Ook moest je dichte schoenen aan (wat ik niet had). Ik kreeg leenschoenen en na het aankleden kregen we instructies.

Ik maakte een tandemsprong dus de tips waren vooral luister naar de instructeur en geniet. Het was heerlijk weer en we mochten na de instructies het vliegtuig in. Dit is geen vliegtuig zoals je gewend bent want er zitten geen stoelen in en iedereen zit gewoon naast elkaar op de grond. In het vliegtuig was ik de enige “normale” passagier, ik zat namelijk in het vliegtuig met het Nederlandse stuntteam. Ze moesten patronen oefenen en er werd gevraagd of we een stukje hoger mochten. Ik had er geen problemen mee en de stunters konden zo meer patronen oefenen. Zo gezegd zo gedaan. De stunters sprongen eerst en toen was het mijn beurt, toen ik op het randje zat, wilde ik eigenlijk voor eeuwig blijven zitten. Wat was het uitzicht mooi en het voelde heerlijk om de wind zo door je haren te voelen.

Parachute springen

Het moment van springen was daar. Ik vond het totaal niet eng en sprong vol enthousiasme het vliegtuig uit. Ik genoot intens van het prachtige uitzicht en vond het super vet dat ik gewoon vloog door de lucht. Na een lange vrije val, werd de parachute geopend en begon het echte genieten. Je hebt het gevoel dat je zweeft als een vogel en het uitzicht bleef mooi. Het was een prachtige zonnige dag dat hielp natuurlijk erg mee. Ik zag net voor het landen zelfs mijn tentje staan en voor ik het wist was het alweer voorbij. Het liefst wilde ik meteen het vliegtuig weer in om nog een keer te gaan. Wat is dit gaaf!

Helaas heb ik geen foto’s van mijn sprong omdat ik het te duur vond om hiervoor te betalen maar ik kan je verzekeren, het is het geld echt waard om te springen. En neem vooral de mooie beelden in je hoofd op.

Zou jij willen parachute springen? Of lijkt het jou erg eng? Laat het mij weten in de reacties!

Meer avonturen op Tom Outdoor lees je hier.

Ik ben dol op Amerika en dan met name Florida. Zonder mijn camera ga ik nooit op reis en ook mijn notitieboekje neem ik altijd mee. Prachtig is het om in mijn lessen Aardrijkskunde te vertellen over de reizen die ik maak. Wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar, heerlijk. Mijn lievelingseten? Saté! Bovenaan mijn bucketlist staat momenteel Costa Rica, gevolgd door Cuba. Door mijn reis naar de Noordkaap werd ik verliefd op de wereld.

10 thoughts on “Parachute springen op Texel (Gastblog)

  1. Echt niet! Ik snap helemaal niets van mensen die dit willen doen. Ik ervaar al genoeg adrenaline in mijn dagelijks leven; ik zoek dus geen extra kicks.

    Maar ik weet dat het voor andere mensen heerlijk kan zijn! En het is vast wel een bijzondere ervaring.
    Nicole Orriëns onlangs geplaatst…EasyCollage: reviewMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge