Snorkelen in de Golf van Mexico

Lees hier over mijn ervaring met het snorkelen in de Golf van Mexico. Tijdens dit uitje ondervond ik de kracht van de zon in de Golf van Mexico en het zwemmen tussen de kleurrijke vissen.

Enkele jaren geleden gingen wij snorkelen in de Golf van Mexico. Wij zijn vanaf Key West in Florida uitgevaren op een prachtig groot zeilschip. Dit was een catamaran. Toen we op de boot waren vond ik het erg warm in de zon en ben ik in de schaduw gaan zitten. Deze mega hitte vind ik zelf niet fijn. Wel vond ik het prachtig om uit te kijken over de prachtige omgeving en de helder blauwe zee!

Na enige tijd varen kwamen we uit bij de plek waar wij gingen snorkelen. We werden geïnstrueerd over de regels en trucs tijdens het snorkelen. Nadat deze uitleg klaar was gingen we met iedereen tegelijk het water in. Daardoor was het in het water een grote chaos. Overal waren mensen en ik vond het lastig om bij mijn ouders en zusje te blijven. De stroming liet je alle kanten op gaan. Dit zorgde ervoor dat je andere kwijt raakte tijdens het zwemmen.

Wel vond ik het mega gaaf om door je snorkel bril alles super mooi in het water te kunnen zien! Tijdens het snorkelen zag je de prachtige bodem, super mooie vissen en koraal. Wat ik mij nog goed herinner is de mooie vissen die vlak bij je voeten zwommen. De vissen waren er in allerlei kleuren zoals, wit, geel blauw en rood. Dit was super om te zien! Verder staat mij nog bij dat ik het lastig vond om adem te halen via de snorkel. Omdat dit voor mij de eerste keer was hield ik deze constant in het water waardoor deze vol liep. Ondanks het lastige snorkelen vond ik het een heel gave ervaring! Mede door de mooie vissen.

Vind jij snorkelen nou ook zo leuk? Of zou je dit een keer willen proberen? Laat het ons weten in de reacties!

Benieuwd naar andere avonturen? Lees het hier:

~Maanlandschappen van IJsland

~ Naar de top van Afrika – Gastartikel

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

20 thoughts on “Snorkelen in de Golf van Mexico

  1. Snorkelen is een mooie ervaring zeker in de golf van Mexico. Ik heb het ook gedaan alleen bij de laatste keer ben ik gepakt door de tentakels van een Portugees oorlogsschip (kwal). Dat heeft ruim een jaar geduurd voordat ik herstelt was. Maar ik zou zo weer gaan duiken, het is zo mooi onder water 😃👍🏻 Bedankt voor het delen van je ervaring 🐠🐠🐠

  2. Snorkelen is echt mooi! Ik heb voor het eerst gesnorkeld in Curacao, ik ben daar voor stage geweest. Je kan echt prachtige dingen onder water zien! Alleen durf ik niet ver van de kust te snorkelen, en ook niet alleen. Vind het toch wel nog een beetje eng eigenlijk, haha.

    Mexico is trouwens ook een van de landen die nog op mijn bucket list staat van landen om te bezoeken.

  3. Key West in Florida/USA is a unique island surrounded by beautiful turquoise blue and green clear seas. You can see all kinds of sea birds, dolphin, sea turtles, manatees, fish, yes even sharks! Many visitors enjoy swimming and snorkeling as you did to see the corals and the many colorful fish just below the surface. It is so much fun. But you are right, the sun and heat is intense if you are not used to it, and you need a hat and good sunscreen, preferably a brand that is biodegradable to be more eco-friendly.

  4. Wat stoer, dat snorkelen en dan ook nog eens in zo’n mooie omgeving! Ik ben niet zo’n watertype, maar kan voorstellen dat je het super vindt om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge