Super wandelschoen – Salomon Quest 4D 2 GTX® Detroit Black Navajo

Lees in dit artikel mijn mening over de Salomon Quest wandelschoen. Een goede wandelschoen is erg belangrijk voor een prettige tocht!

Toen ik ooit begon met wandelen, wat ik overigens liever hiken noem, hechte ik niet zo veel waarde aan goede wandelschoenen. Ik had een paar schoenen van een vriend geleend. Nou dit heb ik geweten, na twee dagen had ik 4 blaren op mijn voeten! Hiervan had ik uiteraard geleerd en vervolgens ben ik op zoek gegaan naar goede wandelschoenen. Deze inlopen is ook erg belangrijk. Dat paar is nu een beetje stuk gelopen.

Daarom ben ik op zoek gegaan na een nieuw paar wandelschoenen. De Salomon Quest schoen leken mij een goede keuze! Ieder heeft natuurlijk zijn eigen smaak en is op zoek naar wat anders in een wandelschoen. Voor goed advies en een breed assortiment check dan hier over alle wandelschoenen.

Salomon wandelschoen Outdoorsupply - Tom Outdoor

De Salomon Quest heb ik uitgezocht omdat ik allereerst op zoek ben naar een categorie B schoen. Bent u niet bekend met de categorieën binnen wandelschoenen? Lees dan hier over de categorieën die er zijn. Als tweede vind ik het belangrijk dat de schoenen waterdicht zijn. Het liefst door middel van GORE-TEX®. Deze schoenen hebben dat. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de schoen lekker zit. Door mijn eerdere positieve ervaring met Salomon schoenen wist ik dat ze prima zouden zitten.

De schoenen zitten zeer comfortabel. Verder zijn ze super robuust, het Nubuck leer voelt erg stevig aan. Dit draagt ook bij aan de hoge kwaliteit. Verder is de zool in de schoen erg comfortabel en de zool aan de buitenkant is goed stug zoals je wilt bij een type B schoen. De schoenen zijn wel prijzig maar dat hoort bij de kwaliteit van de schoenen. Als laatste vind ik de service van Outdoorsupply.nl top. Ze helpen je graag aan de ideale schoen.

Salomon wandelschoen Outdoorsupply met Tom OutdoorDisclaimer: Ik ontving dit product om te reviewen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijk mening.

Wat vind jij belangrijk aan een goede wandelschoen? Zou jij deze wandelschoenen ook wel willen hebben? Laat het ons weten in de reacties!

 

Robuustheid
Draagcomfort
Kwaliteit
Prijs
Service van Outdoorsupply.nl

 

Benieuwd naar mijn mening over andere materialen? Lees hier meer:

~ Geweldige slaapmat – Thermarest neo air all season

~ Waterdichte jas – Mammut trift GTX 3L Parka Men regenjas

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

50 thoughts on “Super wandelschoen – Salomon Quest 4D 2 GTX® Detroit Black Navajo

 1. Ik ben niet echt een wandelaar, dus heb hier nog nooit naar gekeken. Meestal neem ik gewoon sport schoenen. Maar ik begrijp wel dat als je een echte wandelaar bent, dit nodig hebt. Leuke review 😊

  1. Als je echt stevig gaat wandelen heb je toch een schoen nodig met een verhoging. Dit helpt voor de stevigheid voor je enkel! en dat ze goed zitten voorkomt blaren!

 2. Ik heb nog nooit echte wandelschoenen gekocht aangezien ik vaak niet verder kom dan de winkelstraten met veel winkels 😉
  Soms wandel ik toch wel eens in de natuur en dan mis ik toch wel een geschikte schoen. Misschien toch eens kijken voor een wandelschoen en meer de natuur in!

  1. Wandelen door de winkelstraten is ook een flinke uitdaging!
   Maar volgens mij moeten die er dan ook vaak goed uitzien.
   Hoewel ik zelf een paar sportieve schoenen heb die er naar mijn mening leuk uit zien is dit volgens mij niet helemaal wat de gemiddelde shop vrouw zoekt!

   Maar het voornemen om de natuur in te gaan kan ik zeker aanmoedigen!

 3. Ik ben dol op wandelen en doe het peer dag een uur. Goede schoenen zijn belangrijk en mogen best wat kosten, want je doet er jaren mee! Ik tenminste wel, een paar heb ik 10 jaar gedragen, tot de zoo doormidden brak…
  Ik mis bij jouw schoenen een beetje de steun aan de enkels, maar verder lijken het me prima schoenen

 4. Ik ben niet echt een wandelaar, en als ik wandel trek ik gewoon sneakers aan. Op reis denk ik wel eens tijdens een hike ‘had ik nu maar betere schoenen bij me’, dus wie weet moet ik ooit eens in goede schoenen gaan investeren.

 5. Ik ben geen hiker, dus als ik een langere wandeltocht maak toevallig dan doe ik dat op mijn oude sportschoenen, die zo lekker zijn uitgelopen dat dit prima gaat. Ik snap wel dat als je regelmatig gaat hiken dat goede schoenen heel belangrijk voor je voeten zijn!

  1. haha fijn dat het bij jou wel goed gaat.
   Ik doe het ook wel eens op werk. mega veel lopen en niet op de beste schoenen.
   Maar op van deze schoenen loopt het een stuk comfortabeler.

 6. Ik ben ook dol op wandelen. Ik heb dan ook een blik geworpen op de site die je noemt, en kom uit op de categorie A of A/B, liefst een lage. Ik geloof wel in een goede wandelschoen maar omdat ik niet de bergen in ga wil ik wel een eenvoudige. Maar ik denk dat je toch moet passen?

  1. Uiteraard kan je bij de winkel de schoen ook retouneren. Ik zelf ben ook wel eens naar een winkel geweest om ze te passen. Om ze vervolgens te bestellen online.

 7. Helemaal mee eens! Salamon heeft hele fijne schoenen. Nadat mijn man zijn voeten altijd kapot liep heeft hij een paar Salamon gekocht. Deze zijn inmiddels al wel aan vervanging toe! Ik kocht een paar jaar geleden zelf ook een paar. Want we zijn steeds vaker in de bergen te vinden.
  Een paar maanden geleden beklom ik een vulkaan op deze schoenen! Als enige in de groep had ik (bijna!) droge voeten, na fikse regenbuien.

 8. Als ik ga wandelen doe ik ook vaak gewoon mijn sportschoenen aan. Ik heb wel wandelschoenen, maar ik weet niet of ze nog passen en ik ondervind dat liever niet als ik een hele dag moet gaan wandelen 😉 Verder ga ik ook niet vaak ver wandelen, enkel met de hond eens door het bos.

 9. Ik heb af en en toe last van zwakke enkels/snel door mijn enkel gaan, dus als ik ga hiken zijn goede wandelschoenen heel belangrijk!! Ik heb geen idee of dit goede schoenen voor mij zouden zijn, want ze moeten natuurlijk ook nog lekker zitten, maar ze klinken heel tof!

 10. Ik wandel niet zo heel veel, maar als ik het doe pak ik m’n sneakers en dat is voor wat ik doe goed genoeg. Maar ik kan me voorstellen dat dit voor echte wandelaars wel hard nodig is. Ik heb een keer de fout gemaakt om nieuwe sneakers gelijk te lang in te lopen en dat heb ik geweten haha. Dat gebeurd me niet nog een keer.

 11. Ik wandel tegenwoordig steeds meer en zit er sterkt aan te denken een goed paar wandelschoenen te kopen. Ik moet mezelf alleen nog even goed gaan inlezen in alle soorten, maten en merken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge