Wildkamperen – hoe doe je dat nou?

Lees in dit artikel de tips & tricks van het wildkamperen! Waar ga je slapen? Waar ga je niet slapen? Wat is er verder belangrijk bij het wildkamperen?

Ik, Tom Outdoor, vind wildkamperen een gave uitdaging! De ervaring van het kiezen van een slaapplek. Het zelf bouwen van de slaapplaats en het dan overnachten op deze locatie vind ik een enorme kick geven. Lees hier mijn tips over het wildkamperen.

Locatie vinden

Bij uitzoeken van een plek om te overnachten zijn een paar dingen belangrijk. Als eerst de beschutting. Is de locatie beschut tegen wind en regen? Kies deze plek dan! Het scheelt het bouwen van een plek om te slapen. Als tweede is de ondergrond belangrijk. Als de ondergrond vlak is en er weinig spullen op de grond liggen is dit ideaal. Is er geen vlakke plek te vinden? Ga dan met je voeten omlaag liggen, ga je met je hoofd omlaag liggen krijg je hoofdpijn. Verder is de omgeving belangrijk. Is er water en eten in de buurt is de locatie ideaal. Hoe verder weg er drinkbaar water is, hoe minder goed de locatie. Deze zaken bepalen hoe geschikt de locatie is waar je gaat overnachten.

Eigen ervaringen

Zelf heb ik al in verschillende landen en vele locaties wild gekampeerd. In grotten, in bossen in de bergen. In verschillende landen, Luxemburg, Frankrijk en België. Maar de meest vette ervaring vond ik toch het paalkamperen in Nederland. Dit is in Nederland de enige legale manier om wild te kamperen. Deze ervaring vond ik zo gaaf omdat ik toen helemaal alleen op pad ben gegaan en ergens in mijn eentje ben gaan slapen. Wil je hier meer over lezen? Check het artikel hierover op mijn site.

Algemene tip

Ondanks dat het erg spannend klinkt om te gaan wildkamperen is het erg gaaf om te doen. Als je twijfelt. Zou ik het zeker gewoon proberen! In West-Europa kan er niet heel veel mis gaan met wildkamperen! Wil je het proberen maar niet zonder goede kennis? Vraag mij gerust om meer informatie via de mail. Als je super enthousiast bent zou het misschien zo kunnen zijn dat ik zelfs mee ga!

Zou jij in het bos durven slapen? Wil je het proberen maar heb je meer informatie nodig? Of lijkt het je helemaal niks? Laat het mij weten in de reacties!

Benieuwd naar andere avonturen?

 

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

16 thoughts on “Wildkamperen – hoe doe je dat nou?

 1. Supertof zeg. Wij kamperen in een camper, maar nemen dan vaak een tentje mee. Soms ben je op plekken waar je graag een lange wandeling wilt maken en halvewege wilt kamperen met de tent. Brengt je soms net wat verder de natuur in. Love it!

 2. Ik weet niet of ik het zou durven, maar leuk lijkt het me wel. De tip van met voeten naar beneden slapen, onderschrijf ik. In de tent slaap ik op een dun matje, daar heb ik dit jaren geleden ontdekt.

  1. Klopt is een belangrijke.
   Ook omdat je tijdens het slapen langzaam naar beneden schuift.
   Met je voeten ergens tegen aanschuiven is een stuk minder erg dan met je hoofd.

 3. Ik ben veel te bang dat ik betrapt wordt met wildkamperen dat ik dan een boete krijg haha. In welke landen is dit legaal om te doen? Want volgens mij krijg je in Nederland een boete.
  Xarifa onlangs geplaatst…Mijn week #5My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge