Wintersport in het niet ontdekte Lélex in Frankrijk

Lees hier over het wintersport avontuur in het nog niet door toeristen ontdekte Lélex in Frankrijk. Lélex is een plaats in Frankrijk waarbij het wintersporten nog niet ontdekt is door het grote toerisme. Check het artikel voor meer.

Hierbij mijn ervaring van mijn wintersport weekend naar Lélex in Frankrijk. Enkele weken geleden ben ik naar deze plaats geweest. Wij gingen toen een weekend op wintersport. Dit deden wij omdat wij normaal met de kerst op wintersport gaan maar nu naar een andere prachtige bestemming zijn geweest. Daarom wilden wij ons wintersport moment inhalen. Een weekendje leek ons een goed idee.

Op vrijdagavond vlogen wij naar Genève. Vanaf hier zijn wij met een huurauto naar ons hotel in het wintersport gebied gekomen. Dit was een 45 minuten rijden. Eenmaal aangekomen in het hotel zijn we zaterdagochtend de huur materialen op gaan halen. Het is makkelijk als je vliegt naar de wintersport om deze spullen te huren. Dit is omdat het meenemen van je ski/snowboard spullen in het vliegtuig vaak erg duur is. Zeker als je een goedkope vlucht neemt zoals wij deden.

Wij hebben de spullen gehaald bij Pomme de Pin. Bij deze winkel waren de mensen super behulpzaam en probeerden je zo goed mogelijk te helpen. De spullen waren van prima kwaliteit en we mochten onze spullen hier na het skiën laten staan zodat we deze niet heen en weer hoefden te slepen.

Het skigebied

Het skigebied heeft 56 km aan pistes verdeeld over 26 pistes. De pistes zijn goed verdeeld over de niveaus maar met wat minder uitdagende pistes. Er zijn maar 3 zwarte pistes. Voor de gemiddelde wintersporter is het een prima gebied maar voor de ver gevorderde wintersporter niet. Ook zijn er stuntparken op verschillende niveaus die erg leuk zijn ingericht.

Skigebied Lelex Frankrijk - Tom Outdoor

Verder vond ik de sneeuw kwaliteit in het gebied erg goed. De pistes waren erg netjes geprepareerd en bleven gedurende de dag ook van top kwaliteit. Verder hebben wij betreffende het weer twee hele verschillende dagen gehad. De eerste dag regende het super hard. Toen waren de pistes helemaal leeg. We hebben denk maar 10 mensen gezien in de uren dat wij zijn wezen snowboarden. De tweede dag hebben we meer in de rij gestaan. Het weer was erg goed voorspeld op deze dag. Dan komen alle lokale mensen direct genieten van de sneeuwpret. Toen was het bij de gondel wel erg druk. Maar we hebben maar 1 groepje mensen Engels horen praten. Verder praatten iedereen Frans.

Al met al vond ik dit een super ski gebied. De goede sneeuwkwaliteit en de lokale sfeer die er hing maakte het een top gebied. Als ik een verbeterpunt moet noemen is het een gebrek aan uitdagende pistes. Verder raad ik iedereen dit gebied aan!

Zou jij ook naar dit gebied op wintersport willen? Of heb jij een andere voorkeur voor een wintersport gebied? Laat het ons weten in de reacties!

Benieuwd naar andere avonturen? Lees het hier:

~ Wintersport naar Åre in Zweden

~Maanlandschappen van IJsland

Tom is het liefst constant actief. Van kajakken tot mountainbiken en van abseilen tot survivallen, hij vindt het allemaal geweldig. Bovenaan zijn bucketlist staat Alaska, daar wilt hij maar al te graag naartoe. Hij gaat nooit op pad zonder zijn spork, want die komt altijd goed van pas. Deze gymdocent/buitensport coach is het liefst gewoon buiten te vinden. Ze noemen hem daarom ook wel een Tom Outdoor! Zijn passie is het delen van deze verhalen met anderen en de verhalen van andere te ontdekken! Ook hoopt hij andere goed op weg te helpen met zijn verhalen en reviews

4 thoughts on “Wintersport in het niet ontdekte Lélex in Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge